SALONL CERCETARII ROMANESTI, Bucureşti 25-27 octombrie 2017

ISIM Timişoara a participat la acest eveniment cu un stand în care s-au prezentat realizări deosebite ale institutului, obţinute în ultimii ani în plan ştiinţific. Mijloacele utilizate pentru prezentarea rezultatelor au fost: roll-upuri, echipament de sudare funcţional, probe/mostre prelucrate prin sudare sau procedee conexe, materiale de prezentare a activităţii ISIM Timişoara (broșuri, pliante, mape cu materiale de prezentare, prezentări sub formă de filme şi prezentări în power-point).

Au fost evidenţiate şi apreciate de către vizitatorii standului în special realizările, în domeniile de nişă ale ISIM Timişoara (inclusiv cereri de brevete sau brevete de invenţie): prelucrarea cu ultrasunete-US, prelucrări prin frecare, aspecte privind ingineria suprafeţelor.

A fost un flux crescut de vizitatori reprezentând oameni din mediul de afaceri, cercetători din institutele de cercetare și din mediul universitar, elevi și studenţi cu preocupări în domeniu, oameni politici din Parlamentul României.

O gazdă foarte bună a evenimentului a fost domnul secretar de stat Ciprian Preda și mai mulţi dintre directorii și angajaţii Ministerului Cercetării și Inovării.

Standul ISIM, a fost vizitat şi de importante personalităţi ale vieţii politice româneşti: Preşedintele Senatului României, domnul Călin Popescu Tăriceanu, doamna senator Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei de Învățământ, Știinţă, Tineret și Sport din Senatul României, fost ministru al Educaţiei și Cercetării.

Alături de Preşedintele Senatului s-a aflat la această vizită a Salonului Cercetării Româneşti și deputatul Anton Anton, fost ministru al Cercetării în Guvernul Călin Popescu Tăriceanu.

În a doua zi a salonului, s-a desfăşurat în paralel “Forumul Inovării” – manifestare de tradiție a cercetării româneşti. La eveniment au participat numeroşi cercetători români și străini cu comunicări ştiinţifice importante. De asemenea, s-a consemnat şi o participare importantă a mediului de afaceri.

La reuşita evenimentului au contribuit domnul Ciprian Preda, secretar de stat în Ministerul Cercetării și Inovării, domnul Valentin AdrIan Iliescu, consilier al ministrului, mai mulţi directori din cadrul autorităţii de stat pentru cercetare-dezvoltare și inovare.