Evenimente la care a participat ISIM


Salonul Cercetării Românești, Bucureşti 25-27 octombrie 2017

Între 25 și 27 octombrie 2017 s-a desfășurat la Palatul Parlamentului o nouă ediție a Salonului Cercetării Românești. Oglinda fidelă a capacității cercetării românești de a produce soluții inovative pentru economia românească. Peste 100 de expozanți din sistemul privat și de stat şi-au expus lucrările.

În semn de recunoaștere a valorii cercetării știintifice românești, Camera Deputaților, a acceptat ca acest eveniment să se țină în premieră la Palatul Parlamentului în sălile Centrului Internațional de Conferințe timp de 3 zile.

>>Mai mult

EUROINVENT, Iaşi 25-27 mai 2017

ISIM Timişoara a participat la a 9-a ediţie a Expoziţiei Europene a Creativităţii şi Inovarii care a avut loc la Iaşi în perioada 25-27 mai 2017.

Juriul expoziţiei a acordat două medalii exponatelor prezentate de ISIM:

  • medalie de aur pentru „Sonotrodă şi nicovală pentru sudarea cu ultrasunete”, autori: Nicuşor Alin Sîrbu, Octavian Oancă, Dan Ionescu
  • medalie de argint pentru „Metodă de lipire prin frecare cu element activ rotitor (FSS)”, autori: Cojocaru Radu; Verbițchi Victor; Dașcău Horia Florin; Boțilă Lia Nicoleta; Ciucă Cristian.

>>Mai mult

Demo Metal Vest 2017, Arad 24-27 mai 2017

ISIM Timişoara a participa la DEMO METAL Vest cu stand propriu. A fost prezentată oferta de echipamente, servicii de cercetare în domeniul sudării materialelor, procedeelor conexe şi încercărilor de materiale.

Standul a fost vizitat de numeroşi participanţi, cărora li s-au oferit informaţii utile despre activitatea ISIM Timişoara.

În cadrul Forumului Demo Metal Vest 2017, secţiunea "Technical Eduaction Traning" a fost prezentată oferta  de formare şi calificare profesională în domeniu a ISIM Timişoara.

 >>Mai mult

Masă rotundă 
"Strategii privind adoptarea politicii naţionale de cercetare-dezvoltare în noul context european şi internaţional"

ISIM a participat la masa rotundă "Strategii privind adoptarea politicii naţionale de cercetare-dezvoltare în noul context european şi internaţional" care a avut loc în data de 25 mai 2017, la Centrul de Terapii Genice şi Celulare în Tratamentul Cancerului – Onco Gen. Centrul este o infrastructură a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Pius Brânzeu", Timişoara.

 >>Mai mult